Jak vybrat shrnovací dveře?

Shrnovací dveře
Jak vybrat shrnovací dveře?
Ohodnoť článek

V dnešní době stále přibývá zastánců názoru, že klasické křídlové dveře jsou již dnes přežitkem. Údajně jen zbytečně zabírají místo a jsou nepraktické. Proto jsou stále populárnější shrnovací dveře.

Na následujících řádcích se můžete seznámit s důvody, proč tomu tak je.

Materiál shrnovacích dveří

První, pro co je třeba se rozhodnout při nákupu shrnovacích dveří, je materiál, z něhož mají být vyrobeny. Nejčastěji se prodávají shrnovací dveře plastové, jež vynikají extrémně dlouhou životností, přičemž jejich údržba je v podstatě nulová.

Lamelové dveře je navíc možné prostřednictvím dalších přídavných lamel podle potřeby rozšířit, díky čemuž nejsou omezeny na několik nejběžnějších rozměrů.

Jestliže se vám zasteskne po klasických dřevěných dveřích, není žádným problémem pořídit si takové, jež svým povrchem dřevo napodobují.

Dalším oblíbeným typem jsou shrnovací dveře koženkové. U nich jsou lamely vyrobeny ze sololitu a dřevotřísky, samotné dveře pak z koženky s podšitím. V současnosti si je možné vybrat z takřka neomezeného množství dekorů i barev.

Typy shrnovacích dveří

Je na první pohled zřejmé, že hlavní předností shrnovacích dveří proti klasickým je jejich praktické otevírání. Úspora plochy v daném případě představuje až 50 % v porovnání s běžnými dveřmi.

Shrnovací dveře bývají skládací a harmonikové. Skládací se vyznačují tím, že se skládají do stavebního otvoru, jednokřídlé sestávají ze dvou částí, dvoukřídlé ze čtyř. Harmonikové ve složeném stavu zasahují do obou prostor, jež oddělují.

Nevýhody shrnovacích dveří

Je vůbec možné hovořit o nějakých nevýhodách ve spojitosti se shrnovacími dveřmi? Zmínit lze snad jen zmenšení průchodu dveřmi kvůli shrnutému dveřnímu křídlu a horší akustické a tepelné izolační vlastnosti.

Z výše uvedených důvodů je jasně zřejmé, že shrnovacím dveřím bude patřit budoucnost. Jedná se totiž o trend, který je nejen módní, ale současně i velmi efektivní.

Vaše komentáře:

Přidejte komentář


*